What’s up? Hva skjer?

i) OPUS DEI

I forbindelse med 50 års jubileum som musiker-tonesetter har jeg brukt store deler av året 2016 til å gå igjennom ‘notekista’. Jeg har registrert ca 1066 sanger (låter/verk) fra 1966 til i dag (samt 9 verk av større format). Disse er innskrevet/innlimt i heftede bøker med ca. 100 låter i hver bok skrevet på noter.
Rundt 135 av disse er innspilt i en eller annen form (LP, MC, CD, DVD). Det har vært en spennende opplevelse å vandre på gjengrodde musikalske stier.

 
ii) AKTUALITETER

Jeg har det siste året vært opptatt av flamenco-gitar, og den arabiske lutten (oud), og jeg har øvet mye på disse, med betydelige fremskritt.

Jeg har også fått digitalisert opptak med ƒ ƒ orchestra «The Norse Tapes» (live Sjøhuset og Norrøna i Bodø 1983, inkl. Hoff, Raade m.fl.) 2 CD’er på 4×30 min.

Jeg har også gått i fotsporene til salige Jimi Hendrix, ved å høre på mye av hans utgitte materiale, både på vinyl, CD og filmer/DVD’er.

 
iii) FORSKNING/SKRIVERIER

Jeg har i kjølvannet av doktorgraden i 2014 drevet en god del med forskning. Dette har igjen ført til flere skriverier, dvs. artikler og intervjuer. Her kan nevnes:

 • Historiske fremstillinger om flamenco-gitaren og arabisk lutt.
 • Om de franske luttister fra 1550-1700.
 • Om vihuela, spansk, italiensk og fransk barokkgitar.
 • Om tidlig musikk-bevegelsen.

  Jeg har gjort intervju med den mest kjente luttist i dag; Hopkinson Smith (f. 1936), og med den mest anerkjente luttmaker i dag; Nico van der Waals (f. 1937). Sistnenvte intervju blir publisert i de anerkjente Lute Society Journal (Lutezine) i Storbritannia, LSA Quarterly i USA, samt i lutt-foreninger i Tyskland og Italia.

   
  iv) BANDVIRKSOMHET/SPILLING

  Når det gjelder Løvetann/Dandelion har det vært interesse for en studioproduksjon av The Man and the Sea inkl. en ny versjon av The Seafarer i fire satser (ca. 15 min). Denne er også manifestert på en CD gjort under øving med bandet. Vi får se.

   
  v) SÅNN OPPSUMMERT

  God tilstand og godt atmosfærisk trykk.
  Kreativ, oppdatert og aktiv.

   
  vi) OM ÅRSTIDENE

  Ganske spontant; i forbindelse med oppspilling og seanser (sessions) med Moog-gitar, Moog Theremin, Marshall, Boss & Wamplers effekt-pedaler samt Loop Stations og Korg K3 Synthesizer høsten 2017; skapte jeg stadig nye lydlandskap (soundscapes) og ‘guitarscapes’, som alle hadde en spesiell atmosfære, og nærmet seg sterkt sjangeren ‘ambient music’.

  Jeg fant ut at jeg skulle prøve å finne to yngre musikere med ny energi som kunne være med å lage lydlandskap ved bruk av synthesizere, og jeg kom opp med Eivind Skau, lydprodusent og musiker (Bratten Lydstudio), og Håkon Anthonsen, synthesizer-spiller, kanskje mest kjent bl.a. fra gruppa Tarsius.
  Som tenkt, så gjort.
  Sammen med disse to gikk jeg i studio like før jul og spilte inn de to første delene av ‘Årstidene’; høst og vinter.
  Knapt 25 minutter musikk.
  Disse vil bli utgitt på Löwe Records på nyåret.
  Det er planlagt å gjøre ‘Vår og Sommer’ etter samme konsept i påska 2018.

  Ambient music er en musikkstil som er flytende, malerisk, impresjonistisk, abstrakt og opptatt av øyeblikket…der og da. ‘Hear the Painting, See the Music’ er en nøkkefrase som beskriver noe av intensjonen med prosjektet.

   

  Til salgs

  DVD Rock på torget. Aunt Mary, Ruphus, Høst #1/#2. (pris: 220,-)

  CD St.Helena «Hello Friend» remixed version (kr 175) (få ex;)

  CD Dandelion The Times (kr 175) (begrenset antall ex;)

  Alle priser er eks frakt og signert

  Dr. avhandlingen ‘Fra Kithara til Les Paul’ er å få kjøpt fra; trykkeri@uia.no
  og koster kr 605

   

  Etterlysninger

  Film fra Kalvøya i 1974 med St.Helena med Vestre Bærum Pikekor, som vi en stund trodde var lokalisert på Henie-Onstadsenteret på Høvikodden er ikke funnet. Om den finnes eller er tapt er uvisst. Hvis noen har kjennskap til denne filmen, ta kontakt.

  Det gjelder også andre lyd eller bilde/film-opptak (bootleg) med St.Helena, Høst eller andre band som jeg har vært involvert i. Ta kontakt.

  Etterlyser også ’Gateavisa’ fra 1974, hvor jeg var forsideoppslag spillende. Jeg har ikke klart å oppdrive denne utgaven og på arkivet i Hjelms gate, Oslo mangler utgavene 1 og 3 for 1974. Har du den, ta kontakt.